Hoe een polyester dekbed reinigen

Wanneer er wordt gesproken over het handhaven van de juiste hygiëne voor het bed, zal reinigen van het beddengoed daar een belangrijk deel van uitmaken. Het hangt er ook helemaal van af hoe het bed wordt gebruikt en/of er sprake is van bijzonderheden. Is er bijvoorbeeld gemorst? Dan zal het reinigen niet lang op zich moeten laten wachten. Personen die bijvoorbeeld veel transpireren tijdens het slapen, zullen ook extra aandacht moeten besteden aan de hygiëne.

Het polyester dekbed kan zonder problemen in de was

Een groot voordeel van synthetische stoffen is hun beperkt vocht absorptievermogen. Dit vertaald zich dan ook in het snel drogen van het polyester dekbed. Er hoeven dus geen zorgen meer te zijn voor het wassen en drogen van zo een dekbed. Het is wel belangrijk dat er niet met warm water wordt gewassen en het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen achterwege moet blijven. Over het algemeen kan een temperatuur tot 60 graden worden aangehouden. Ook de wastijd moet in de gaten worden gehouden. Omdat het polyester dekbed nu eenmaal bestaat uit nauw verwoven vezels, zal er zich ook niet snel vuil aan kunnen vasthechten. Er hoeft daarom ook geen uitgebreid wasprogramma gekozen worden.

Ook regelmatig laten luchten helpt

Door het polyester dekbed vaker te wassen, wordt de levensduur ervan wel verkort. Voor polyester dekbed reinigen kan er daarom gekozen worden voor een middenweg. Zo zal het nodig zijn om regelmatig het dekbed uit te kloppen en te laten luchten. Dat haalt al een groot deel van het vuil weg en zorgt het luchten er ook voor dat er zich geen vocht zal ophopen in de vulling. Schimmels, bacteriën en ongedierte krijgen zo geen kans om zich te vestigen in het polyester dekbed. Vergeet ook niet om de rest van het beddengoed zoals de lakens en kussenslopen te reinigen. Ook het matras laten luchten hoort erbij.