Hoe kan ik mijn huis beveiligen met een smartphone?

Hoe veilig is uw mobiele telefoon? Wat zijn, naast het debat tussen Android en iPhone, uw opties om uzelf of uw bedrijf een betere smartphone beveiliging Sloten Meester Te bieden? Mobiele apparaten zijn zowel integraal als alomtegenwoordig geworden in ieders leven, en daarom hebben ze de aandacht getrokken van criminele hackers die graag uw essentiële informatie willen stelen. Hier zijn een paar tips om u te helpen uzelf te beschermen.

Drie beveiligingslagen

Zoals verteld hebben alle smartphones drie basiselementen van beveiliging Slotenmaker Breda. Je eerste belangrijke taak als mobiele gebruiker is om je bewust te worden van deze lagen en ze in te schakelen op je apparaten:

Apparaatbeveiliging: toestaan ​​dat gegevens op afstand worden gewist als uw apparaat ooit verloren of gestolen is.

Gegevensbescherming: voorkomen dat bedrijfsgegevens worden overgedragen naar persoonlijke apps die op hetzelfde apparaat of hetzelfde persoonlijke netwerk worden uitgevoerd

Beveiliging van app-beheer: uw in-app-informatie beschermen tegen gecompromitteerd worden.

De beveiliging van smartphones is niet alleen afhankelijk van de telefoons, maar ook van de MDM-technologie (Mobile Device Management) die op de bedrijfsservers is geïnstalleerd en die de apparaatbeveiliging controleert en beheert. Beide moeten samenwerken om een ​​goede beveiliging te bieden. Je moet naar het hele plaatje kijken. BlackBerry-telefoons zijn bijvoorbeeld ontworpen en gebouwd voor zakelijk gebruik. Hun beveiliging is uitstekend, maar BlackBerry biedt weinig populaire consumenten-apps. Mogelijk hebt u een ander type smartphone nodig voor persoonlijk gebruik, inclusief winkelen en bankieren, wat betekent dat u zich ook zorgen moet maken over de veiligheid van die telefoon. Hoe meer apparaten u gebruikt, vooral als ze aan elkaar zijn gekoppeld via de cloud of anderszins, hoe meer u zich zorgen moet maken over de algehele beveiliging van uw mobiele netwerk.

Voor en nadelen

Geen enkel apparaat of besturingssysteem is de definitieve “beste” als het gaat om beveiliging. Hoe veilig uw smartphone is, hangt af van uw persoonlijke of professionele behoeften en het niveau van technische vloeiendheid. Hier is een overzicht van de voor- en nadelen van elk type apparaat, samen met een paar dingen om over na te denken bij het nemen van uw beslissing:

Android

Pro: zeer configureerbaar; u kunt uw privacy-instellingen volledig beheren.

Nadeel: Gebrek aan standaardisatie betekent zwakke “out of the box” beveiliging.

Tip: het beste als u vertrouwd bent met het aanpassen van beveiligingsinstellingen en -hulpmiddelen.

Appel (iOS)

Pro: Consistentie en betrouwbaarheid; je weet wat je krijgt.

Con: niet onkwetsbaar voor malware; sterk afhankelijk van de beveiligingspraktijken van Apple. Hoewel Apple-producten over het algemeen hoger geprijsd zijn dan Android, garanderen ze geen 100% veiligheid en zijn ze nog steeds kwetsbaar voor malware en hacking.

Tip: Waarschijnlijk de eenvoudigste keuze voor “vrij goede” beveiliging.