Net verhuisd? Zo personaliseer je snel eigenhandig je keuken

Keuken

Wanneer je verhuist naar een reeds bestaande woning, dan is de kans aanzienlijk dat er in dit huis dingen zijn waar je eigenlijk niet helemaal tevreden over bent. De keuken zou hiervan een van de belangrijkste ruimtes kunnen zijn. Je kunt dan natuurlijk bij een keukenspecialist aankloppen om je een keuken op maat te laten aanmeten, maar ook met kleinere ingrepen kun je een persoonlijke touch aanbrengen. Lees hieronder hoe je met bescheiden acties de uitstraling van je keuken fors verandert.

Frisse frontjes

De uitstraling van je keuken als geheel wordt voor een groot deel bepaald door de kleur en het materiaal van de buitenkant van de keukenkastjes. Deze zogeheten frontjes kun je echter makkelijk aanpassen. Dit kan met een likje verf of door daadwerkelijk de kastdeurtjes te vervangen. Het uiterlijk van je keuken verandert dan meteen aanzienlijk.

Nieuwe handgrepen

Je keuken verder personaliseren, en wel zonder dat dat veel geld of moeite kost, is door nieuwe handgrepen aan de genoemde keukenkastdeuren te monteren. Ook deze handgrepen hebben een niet te onderschatten impact op de look van een keuken. Overigens zou je ook voor greeploze keukenkastjes kunnen kiezen. Vooral als je van een strak design houdt is dat interessant.

Keuken

Modernere apparatuur

Het vervangen van keukenapparatuur zou je tenslotte ook kunnen doen. Dit zorgt niet alleen automatisch voor een frissere en modernere uitstraling, je profiteert dan ook nog eens van meer moderne functionaliteiten dan je gewend was.