Waar vind je een goede geldkluis?

Een geldkluis is ontzettend handig om te hebben om jouw waardevolle spullen in op te bergen. Je kunt hier verschillende dingen in bewaren, uiteraard geld, maar bijvoorbeeld ook waardepapieren of waardevolle sieraden. Door ze op deze manier te bewaren, bescherm je ze tegen inbraak. Een geldkluis krijg je immers niet zomaar open en daardoor kunnen de spullen die er in opgeborgen zijn niet zomaar gestolen worden. Dat geeft een veilig gevoel, je kunt met een gerust hart de deur achter je dicht trekken zonder echt bang te hoeven zijn dat je jouw waardevolle zaken kwijt zult raken.

Geldkluis voor verschillende situaties

Het is natuurlijk zo dat er steeds minder contant geld gebruikt wordt en de meeste mensen zullen hier dan ook niet zoveel van in huis hebben. In ieder geval niet zoveel dat het de moeite waard is om dit in een geldkluis op te bergen. Maar dit ligt anders voor ondernemers, of ze nu een groot of een klein bedrijf hebben. Verkoop jij bijvoorbeeld regelmatig producten op een markt? Dan zullen er veel klanten contant bij jou afrekenen. Stortingskosten worden bij banken steeds hoger, dus je zult niet te vaak de contanten willen storten. Tussen de stortingen door kan het zijn dat je dan best een hoog geldbedrag in huis hebt. Het is dan fijn als je over een geldkluis beschikt. Zo hoef je toch iets minder bang te zijn voor inbraken. Dat geldt natuurlijk ook voor winkeliers, zij hebben helemaal vaak veel contanten in de zaak en willen dit natuurlijk ook graag beschermen. Zoals gezegd kun je in de kluis natuurlijk ook andere waardevolle zaken opbergen, maar inbrekers zijn vaak vooral op zoek naar geld. Dat is immers niet naar een inbraak te herleiden. Veel mensen zullen een geldkluis dan ook vooral gebruiken om hun teveel aan contanten veilig in op te bergen.

Verschillende varianten

Als je er zeker van wilt zijn dat jouw geld veilig is, dan kies je voor een gecertificeerd geldkluis. Bij Mustang Safes kun je deze in verschillende varianten kopen. Ze verschillen bijvoorbeeld wat betreft het soort slot dat ze hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een:

  • dubbelbaard sleutelslot
  • dubbel slot
  • mechanisch cijferslot
  • elektronisch codeslot

Al deze sloten zijn zo ontworpen dat ze het inbrekers zo lastig mogelijk maken om de kluis te openen. Naast verschil in sloten zit er ook verschil in het formaat van de diverse kluizen. Ook kun je kiezen voor modellen die vrij staan of die juist ingebouwd kunnen worden in vloer of muur. Daarnaast is het ook goed om te letten op de brandwerendheid van de geldkluis. Sommige varianten zijn helemaal niet bestand tegen vuur, andere kunnen hoge temperaturen aan voor een kortere of langere periode. Als je er zeker van wilt zijn dat jouw geld ook bij een brand zo veilig mogelijk is, dan kies je voor een kluis die niet alleen inbraakwerend is, maar ook brandwerend. Zo zijn er dus verschillende aandachtspunten als je een geldkluis uit gaat zoeken. Eén ding is echter zeker, wat voor variant jij ook zoekt, bij Mustang Safes zul je het kunnen vinden!