Waarom toegangscontrole zo belangrijk is in gebouwen

In gebouwen waar veel mensen komen, ligt altijd gevaar op de loer. Denk daarbij aan vliegvelden, overheidsgebouwen en andere gebouwen met een grote in en uitloop. Maar ook gebouwen zoals magazijnen van grote bedrijven die veel met waardevolle spullen omgaan, hebben extra beveiliging nodig. Bij de beveiliging van die gebouwen is de rol van toegangscontrole ontzettend groot. Als je niet op ieder moment weet wie er in je gebouw is, weet je ook niet wie er binnen is die er eigenlijk niet zou moeten zijn. Om de toegangscontrole vorm te geven heb je tegenwoordig hardware en software die samen een systeem vormen waarmee je toegang in de hand kunt houden.

Een goed systeem houdt indringers buiten

Je neem een systeem dat op automatische wijze de toegangscontrole voor jouw gebouw regelt, in principe voor de veiligheid. Je weet op deze manier constant wie er in en uit het gebouw gaan. Een aanvullende optie is een slagboom om het terrein binnen te komen. Die extra laag beveiliging helpt echt. Camera’s maken het systeem af, en beveiligers die dienst hebben kunnen een afschrikkende werking hebben op potentiële indringers. Je moet jezelf en je bedrijf goed beschermen, zeker in deze tijden. 

Niet alleen geschikt voor veiligheid

Hoewel veiligheid natuurlijk de hoofdreden is voor dit soort systemen, zoals bijvoorbeeld die van easysecure, is dat zeker niet de enige functie die zij voor je uitvoeren. Je kunt dit soort systemen ook gebruiken voor het in- en uitklokken van personeel. Dat is heel handig, want op basis van die gegevens kun je geautomatiseerd betalingen aan je werknemers regelen. Voor een werkplek is zo’n systeem dus ontzettend waardevol. Je bespaart tijd op salarisadministratie terwijl je werkplek veilig blijft. Je kunt met dit soort systemen bovendien beter in de gaten houden hoe werknemers zich gedragen. Meer dan alleen veiligheid dus.