Waarvoor gebruik je een hogedrukreiniger?

Je kent het misschien wel: tuintegels die moeilijk zijn schoon te maken. Dan is een hogedrukreiniger zeer handig. We hebben het hier over een hele hoge druk. We zullen in dit artikel meer toepassingen noemen, waarbij we ons echter beperken tot huis-, tuin- en keukengebruik. De reinigers kan je in diverse maten krijgen. Je kunt dus je keuze aanpassen aan je soort gebruik en budget. Je kunt de reinigers online bestellen, maar dan ontbreekt natuurlijk het deskundig advies dat je in een winkel wel krijgt.

Hoe werkt zo’n reiniger?

Een hogedrukreiniger werkt met een elektrische pomp die water onder zeer hoge druk brengt, namelijk meer dan 100 bar. Dat water gaat dan door een slang naar een spuitpistool. Aan dat pistool zit een buis, spuitlans genoemd, met aan het eind de sproeikop. Door die kop komt het water naar buiten en wordt op het schoon te maken object gericht. Je kunt het type spuitlans met sproeikop vervangen afhankelijk van het soort werk, of alleen de sproeikop. Door de waterstraal af te knijpen, wordt die sterker. Soms wordt een speciale terrasreiniger meegeleverd. Daarmee ga je over de tegels. Die reiniger heeft de vorm van een kap met daaronder wat lijkt op een ronddraaiende tuinsproeier. Een reiniger kan een zeepreservoir hebben, opdat het water dat zeep bevat.

Toepassingen van de reinigers

We noemden al een toepassing, namelijk de reiniging van tuintegels. Andere mogelijke toepassingen zijn de reiniging van een dak, kozijnen, gevels, afvoerbuizen en ramen. Er zijn ook toepassingen die niet met het huizen hebben te maken. Je kunt er fietsen, boten en auto’s mee schoonmaken. Soms wordt er een hulpstuk meegeleverd, waarmee dat laatste nog beter gaat. Maar ook bijvoorbeeld een barbecue kan je er prima mee schoon krijgen. Afhankelijk van het object dien je er soms een zekere afstand tot te bewaren om eventuele beschadigingen te voorkomen. Tenslotte noemen het verwijderen van verf met zo’n spuit.