Zijn gietvloeren de keuze voor jou?

gietvloeren

In steeds meer nieuwbouw huizen zie je vaker en vaker dat men de keuze maakt om een gietvloer aan te leggen. Een gietvloer is een vloer die in vloeibare vorm wordt gegoten, waarna hij over een bepaalde tijd hard wordt. Je hebt gietvloeren in allerlei kleuren en maten, dat komt omdat het natuurlijk erg gemakkelijk is om een gietvloer in elke vorm aan te leggen: de vloeistof vormt zich eenvoudigweg naargelang de kamer. Ook zijn er verschillende mogelijkheden qua kleur en textuur, dat hangt uiteraard gedeeltelijk af van het materiaal, zoals epoxy of beton. Misschien is een gietvloer ds wel de juiste keuze voor jou!

gietvloeren

Snel en gemakkelijk aanleggen

Een gietvloer is best gemakkelijk om aan te leggen. Het is een kwestie van voldoende materiaal aan te kopen, de ondervloer op te schuren en schoon te maken, en vervolgens de vloer geleidelijk aan te gieten. Meerdere lagen kunnen aangelegd worden, en elke laag moet voldoende drogen. Op die manier verkrijg je een naadloos en effen resultaat. Dat is een heel pak eenvoudiger dan laminaatplaten in het juiste formaat te hoeven zagen of vinylrollen correct af te snijden op de juiste maat! En wie niet van een onnatuurlijke, kunstmatige look houdt, hoeft ook niet te treuren!

De kleurmogelijkheden van een epoxy vloer

Houd je niet van een te kunstmatige of kille look? Dan kan je in plaats van een betonnen gietvloer ook een epoxy gietvloer kiezen. Dat heeft het voordeel dat er heel veel kleuren gebruiksklaar zijn. Zo kun je voor een heel kleurrijk interieur zorgen, en zelf een tint kiezen die de juiste sfeer aanbrengt. De opties variëren van kleurrijke, maar kunstmatige looks, tot erg naturel uitziende kleuren, zoals een houtlook of steenlook. Kortom, er is dus zo veel mogelijkheid om de vloer helemaal naar jouw hand te zetten.