Beleggen in vastgoed voor beginners

beleggen in vastgoed

Wilt u graag beleggen in vastgoed, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? U hoort verhalen dat mensen veel geld stoppen in onroerend goed en veel geld opbouwen. Hoe doen zij dat eigenlijk? Het is niet zomaar geld stoppen in ‘iets’ en dan maar denken dat het goed gaat. U kunt de vraag wel stellen aan uzelf: Is beleggen in vastgoed nou echt een goede manier om wat extra geld te verdienen en zo ja, hoe werkt dat dan? En wat is nu het verschil tussen beleggen in vastgoed en investeren in vastgoed?

beleggen

 Wat is beleggen in vastgoed?

Beleggen in vastgoed is het investeren van geld in onroerende goederen, dus grond en bijbehorende bebouwing dat vast staat aan de grond, met het doel een rendement te behalen, zodat u uiteindelijk meer geld verdient als dat u heeft geïnvesteerd. Om aan geschikte gebouwen en panden te komen kunt u terecht bij Waardevast. Zij zitten al jaren in het vak en hebben een ruim en divers aanbod voor u. Het verschil tussen beleggen en investeren in vastgoed is er eigenlijk niet. Het zijn andere benamingen voor hetzelfde onderwerp. Alleen met beleggen wordt er vaak gekeken naar de op de beurs in gerelateerde vastgoedfondsen en instellingen meegerekend en bij investeren in vastgoed bedoelt men vaker het daadwerkelijk zelf kopen van een vastgoedobject.

Beleggen in vastgoed met rendement

Rendement is een belangrijke term als het gaat over beleggen en investeren. Rendement behalen houdt in dat u winst maakt. Op dat moment geldt de percentage in rendement.  Hoe hoger percentage rendement, hoe meer winst de belegging oplevert. Veel beleggers hebben het over het creëren van een passief inkomen. Dit zijn inkomsten die niet afkomstig zijn van loondienst of ander zelf uit te voeren werkzaamheden. Met beleggen in vastgoed creëert u als het ware zo’n passief inkomen, namelijk de huurinkomsten die u elke maand krijgt van het pand zonder dat hier enige werkzaamheden voor verricht moeten worden. Eigenlijk hoeft u voor beleggen niet veel te doen.

investeer in vastgoed

Over Waardevast

Het is alleen ook zo dat u goed naar de staat van het gebouw moet kijken. Op het moment dat u zelf op zoek gaat naar een pand om te beleggen, weet u niet wat u aantreft. Op het moment dat wij met een pand komen, kunnen wij u precies vertellen waar u aan toe bent. Soms loopt u namelijk tegen een verbouwing aan die enorm veel geld en tijd oplevert. Behaalt u dan nog het rendement wat u verwachtte?