Creëer een rustieke sfeer thuis

on-the-ship-g03d9eea0d_640

Het overkomt iedereen wel eens: tijdens die saaie vergadering op werk heb je net iets te lang naar Pinterest gekeken, en nu wil je graag het hele huis opnieuw inrichten. Dat kan! Maar het vereist van tevoren wel flink wat denkwerk; zonder een goed plan kom je nergens. Op het moment zijn rustieke meubels het populairst. Wil jij ook graag voor deze sfeervolle stijl gaan? Kies dan vooral materialen die met de natuur te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een houten voordeur, of een lekker wollig tapijtje. Zo kom jij vanzelf tot rust, in een kamer die je zelf ontworpen hebt.

Gun jezelf wat minder stress

Het interieur van jouw woonruimte kan daadwerkelijk een positieve of negatieve uitwerking op jouw humeur hebben. Denk er maar over na: voel jij je prettiger in een gezellige ruimte met geurkaarsjes, of zit je liever in een kille kamer met LED lampen? Als de sfeer van een huis gezellig is, voel jij je meteen gelukkiger. Zeker als je vanuit huis werkt is een inspirerende werkomgeving een must have. Niet alleen gaat de productiviteit van de meeste mensen met grote stappen vooruit, ze voelen zich ook nog eens minder zwaar belast, en hebben een verminderde werkdruk. Niets anders dan voordelen dus!

Ook genoeg ruimte is belangrijk

Naast de inrichting van de ruimte, is ook de letterlijke ruimte belangrijk voor een ontspannen mindset. In een krappe woonkamer komt niemand tot zijn recht. De hele tijd om verschillende meubels en rommel heen moeten manoeuvreren is vervelend, en vaak onnodig. Er zijn veel manier om een kamer uit te breiden, ook als deze van zichzelf niet zo groot is. Een schuifpui, die in de muur zit, neemt bijvoorbeeld geen extra ruimte in, maar biedt wel heel veel natuurlijk licht. Ook is het een makkelijke doorgang naar jouw tuin of buitenplaats. Met een beetje creatief denkwerk is er veel mogelijk!