Een aanrader voor de verlichting van uw woning.

Er zijn kunstwerken die bestemd zijn om het collectieve geheugen binnen te dringen en er praktisch voor altijd op gedrukt blijven. Een daarvan is de booglamp , een van de mooiste, meest verfijnde en elegante lampen uit de verlichtingsgeschiedenis. Onder de weinige industriële designobjecten die zo iconisch zijn dat ze in alle opzichten de titel van een kunstwerk verdienen.

Waar plaats je de Boog lamp:

  • Boven de tafel om de conversatiehoek te markeren;
  • Bij de fauteuil of het bureau voor een perfecte leeshoek;
  • Om een ​​lichtpunt op tafel te brengen.

Een booglamp is een hybride verlichtingsproduct tussen vloer- en plafondlampen, die goed op de vloer blijven staan, ook kunnen blijven hangen en het licht van bovenaf kunnen laten komen, waardoor het uit de vaste positie van een plafondkroonluchter komt. Een voordeel dat zich vertaalt in bruikbaarheid: aangezien het overal kan worden geplaatst, kan het directe licht direct op de gewenste plek worden gericht, of het nu een bureau, een eettafel of een leeshoek is.

Booglampen: waarom zou je ze kiezen?

Een booglamp is in staat om de ruimtes waarin hij wordt geplaatst in te richten, zelfs als hij uitstaat. Booglampen zijn zeer eenvoudige lampen, die dankzij essentiële en moderne lijnen altijd een grote visuele en esthetische impact hebben. Het elegante ontwerp en de bijzondere vorm maken deze vloerlampen zeer veelzijdig, omdat ze in elke ruimte kunnen worden gebruikt, zowel klein als groot, hoewel de blik duidelijk groter zal zijn in grote en open woonomgevingen.

Dankzij de mogelijkheid om de verlichting te oriënteren en te richten, creëert het de juiste sfeer in een gedefinieerde ruimte, door lege hoeken of een specifiek gebied van de kamer van bovenaf te verlichten, zoals het bureau of de ruimte gewijd aan lezen, met een origineel en elegant maar functioneel tegelijk.

Waarom kiezen voor booglampen:

  • Ze combineren functionaliteit en stijl;
  • Ze zijn een meubelstuk met een grote impact;
  • Ze zijn te combineren met andere lichtpunten.

De booglamp kan het hoofdlicht in een kamer vervangen, maar ook aanvullen. In de woonkamer kun je bijvoorbeeld inbouwspots combineren of aan de muur of een hanglamp plaatsen, met gebogen vloerlampen, achter een fauteuil plaatsen, in de ruimte bedoeld voor conversatie en tv, of bij de tafel. ruimte, om in die gebieden een directe, uniforme maar niet te intense verlichting te hebben.