Een kruipruimte isoleren.

kruipruimte isoleren

Als je vloer niet goed geïsoleerd is, of als de kruipruimte daaronder vochtig is, dan verdwijnt er veel warmte uit je huis en dat is zonde. Je merkt dat je je huis niet warm gestookt krijgt, en je kan ook last krijgen van schimmel en andere vochtproblemen in je huis. Niet echt een ideale situatie. Dan kan je je vloer of kruipruimte isoleren voor verbetering. Een vakman kan binnen een dag een laag isolatiemateriaal in je kruipruimte aanbrengen. Dat vermindert je energiekosten sterk en verbetert het klimaat in je woning sterk.

Kosten en voordelen van kruipruimte isoleren.

de vloerisolatie kosten zijn meestal hetzelfde, omdat er niet veel verschil zit in de materiaalprijs. Wel kan de arbeidskosten anders zijn. Dat ligt aan de locatie en de ervaring van de vakman. Als je de kruipruimte laat isoleren door een vakman, dan kost dat ongeveer tussen de €30 en €50 per m². Als je kiest voor extra isoleren materiaal met goede sterkte, zoals PIR dan kan de prijs wel oplopen.

Bodemisolatie is een andere keus dat op sommige momenten een betere keus is. Hierbij wordt de bodem van je woning volgestort met isolerend materiaal of bedekt met isolatiedekens. De kosten hiervan is wel goedkoper namelijk €20 en €30 per m². Je huis is wel minder goed geïsoleerd dat dat je kiest voor vloer isolatie. Ook is het materiaal best wel dik waardoor het moeilijker wordt om in je kruipruimte te komen of soms wel onmogelijk.

De vloer van je woning kan één van de belangrijkste plekken zijn waarlangs warmte ontsnapt. Zeker bij oudere, dunnere of beschadigde vloeren kan het warmteverlies enorm zijn. Hierdoor betaal je meer en op jaarbasis verlies je veel geld. Door je vloer te isoleren bespaar je wel honderden tot duizenden euro’s. De kosten die je hebt gemaakt voor het isoleren heb je binnen een jaar weer terug.