Gemak met een cilinderslot!

cilinderslot

Wil je een nieuw slot voor jouw woning aanschaffen, omdat het oude slot versleten is of je een nieuwe deur plaatst? Dan wil je ook graag van gemak voorzien zijn. Wij vertellen jou alles over het gemak van een cilinderslot en welke voordelen dit allemaal nog meer heeft.

Het gemak ervan

Allereerst is het gemak dat als je een cilinderslot met SKG 2 of 3 sterren aanschaft, je dan gegarandeerd voorzien bent van een beveiligde woning als je jouw huis verlaat. Daarnaast is het gemak van een cilinderslot met certificaat dat als je op vakantie of een dag weggaat en je jouw sleutels uitleent, deze niet nagemaakt kunnen worden. Dit kan namelijk alleen op vertoon van het pasje. Zo kan je met een veilig en gerust gevoel op vakantie of een dagje weg. Daarnaast is er ook de knopcilinder, waarbij je niet helemaal de juiste sleutels hoeft te zoeken als er iemand aan de deur staat, maar alleen de knop om hoeft te draaien. Ideaal voor als er vaak visite of een pakketbezorger aan de deur staat. Voor deuren met een raam of brievenbus is er een knopcilinder met anti-manipulatieknop, zodat inbrekers niet zomaar binnen kunnen komen. Je bent met een knopcilinder dus altijd beveiligd. Als laatste is er gelijksluiting mogelijk, indien je meerdere cilinders van één merk koopt. Hierdoor heb je geen last van een zware sleutelbos en kan je eenvoudig met één sleutel alle buitendeuren in jouw woning openen en sluiten.

Nog meer voordelen

Een cilinderslot heeft nog meer voordelen naast het gemak ervan. Zo is deze altijd voor iedere deur geschikt, aangezien hij in meerdere maten beschikbaar is. Bovendien kan je hem eenvoudig zelf plaatsen, waardoor je veel extra kosten bespaart. Ook het meten van de maat kan je zelf uitvoeren. Je hoeft alleen vanuit het midden van het boutgat naar links en rechts te meten. Zo heb je twee maten, bijvoorbeeld 32 mm links en 32 mm rechts oftewel 32/32. Dat is dus de juiste maat. Het plaatsen ervan gaat door de deurklink en het deurbeslag van de deur af te halen, daarna het oude cilinderslot uit het slotgat te halen, het nieuwe cilinderslot erin te plaatsen en de deurklink en deurbeslag weer terug te plaatsen. Het is handig om hierbij te kiezen voor kerntrekbeslag, aangezien inbrekers dan afgeschrikt worden en de kans minimaal is dat ze inbreken.

Verder heeft het cilinderslot als voordeel dat hij ook met een gekleurde keersleutel beschikbaar is, die op twee manieren in het slot past en die opvalt vanwege de kleur. Als je dan meerdere sleutels hebt, kan je hem gemakkelijk in jouw sleutelbos vinden. Ook is het slot leverbaar als halve cilinder, die ideaal is voor kastdeuren of als bijzetslot. Als laatste kan je ook het aantal cilinders en sleutels kiezen en kunnen ze eventueel bijgemaakt worden. Bovendien zijn ze niet duur, aangezien je er heel lang mee kan doen vanwege de hoge beveiliging en als je ze goed onderhoudt met slotspray. Bestel daarom nu jouw cilinderslot en geniet van het gemak ervan!