Het prachtige Mallorca

Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Gymnesiae en de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee die hoort bij Spanje. De oppervlakte is 3.640 vierkante kilometer en er wonen ongeveer 858.000 mensen op dit eiland. De hoofdstad is Palma de Mallorca en de officiële talen zijn het Catalaans en het Spaans. Echte lokale mensen spreken Mallorquin. 

Mallorca

Veelzijdig

Mallorca zorgt voor het ultieme eilandgevoel, en dat op maar twee uur vliegafstand. Dit grote eiland in de Middellandse Zee biedt enorm veel diversiteit. Het is geschikt voor een heerlijke zomervakantie met je gezin, een romantische reis met je partner of voor een feestvakantie met je vrienden. Het is allemaal mogelijk, want er zijn enorm veel verschillende soorten accommodaties, van vijf sterren hotels tot B&B’s en appartementen. De populairste bestemmingen zijn Playa de Palma, El Arenal, Alcudia en Cala d’Or.

Strand

Mallorca is een perfecte zomerbestemming. Het is een paradijs voor de strandliefhebber, want er zijn tweehonderd verschillende stranden en baaien op Mallorca. Mallorca heeft ook erg gezellige strandpaviljoens en restaurants en de zee is heel helder, wat prachtig is. Direct aan de stranden liggen vaak boulevards met leuke winkeltjes en marktjes. Op de stranden wordt er ook veel reclame gemaakt voor leuke watersporten en dit is ook erg leuk om te doen op Mallorca. Ook is zwemmen, duiken of snorkelen erg populair op dit mooie eiland en de luxe jachthaven is ook een plek die je vooral niet moet missen.