Hoe ziet jouw ideale douche eruit?

Bij een nieuwe badkamer hoort natuurlijk ook een nieuwe douche. Maar hoe weet je wat de beste keuze is voor jouw badkamer? Wil je liever een inloopdouche, een douchecabine of ga je ouderwets voor een bad met een douchegordijn? Er is tegenwoordig voor ieder wat wils. We helpen jou met het kiezen van de juiste douche. Je moet bij deze keuze niet alleen denken aan de uitstraling van de douche, maar ook de kosten die het met zich meebrengt en door wie je de douche laat installeren. We zetten het voor jou op een rijtje.

Het grote voordeel van een douchewand

Als je met de trend van het moment wilt meegaan, dan zou je moeten kiezen voor een douchewand. Dit geeft je gelijk een soort inloopdouche. Het grote voordeel aan een douchewand, is de ruimte die je overhoudt ten opzichte van bijvoorbeeld een douchecabine. Je hebt namelijk alleen een glazen wand en hierdoor genoeg ruimte om in te bewegen. Naast dat je de ruimte echt voelt, wilt het oog ook wat. Door de glazen wand creëer je een groter beeld van jouw badkamer. Daarnaast zorgt deze douche er ook voor dat je genoeg frisse lucht krijgt tijdens het douchen. De douche heeft namelijk geen dak of deur, waardoor nieuwe zuurstof makkelijk naar binnen komt. Je krijgt hierdoor geen benauwd gevoel. 

Kies de praktische optie voor langer plezier

Wanneer je wat minder mobiel bent, dan is het wellicht een goede keuze om niet voor een douchecabine te gaan. Deze douche heeft namelijk altijd een douchebak, wat voor een verhoging zorgt. Deze verhoging kan een belemmering worden en hierdoor ben je extra kosten kwijt als je later niet meer in staat bent om normaal te douchen. Met een douchewand heb je dit probleem niet. De douchewand wordt namelijk direct op de tegels bevestigd, waardoor er geen douchebak nodig is en je hier makkelijk met bijvoorbeeld een rolstoel in kunt rijden. Met het oog op de toekomst is deze douche dus wellicht een betere optie. 

Genoeg materialen en kleuren om uit te kiezen

Naast dat het praktisch gezien beter is om voor een douchewand te gaan, is het daarnaast ook een stuk goedkoper dan een douchecabine. Je hoeft namelijk alleen de glazen wand aan te schaffen. Deze douche klinkt wellicht niet praktisch, doordat het enkel een glazen wand is. Maar niets is minder waar. Deze glazen wand is namelijk gemaakt van extra veilig glas. Deze kan dus wel degelijk tegen een stootje. 
Als je besluit om voor een douchewand te gaan, dan zijn hier natuurlijk verschillende uitvoeringen van. Welke uitstraling spreekt jou het meeste aan? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wat strakkere uitstraling, zoals de matzwarte kleur. Deze is de laatste tijd erg populair. Als je een chique uitstraling wilt, met wat meer pit, dan zijn de gouden details wellicht wel iets voor jou. Deze uitvoering zie je steeds meer opkomen. Voor de wat bekendere, maar altijd goede optie, kan je gaan voor de marmeren print. Deze geeft een elegante, luxe, maar toch rustige uitstraling die jij wellicht wenst voor jouw droombadkamer.