Kenmerken van een condensdroger aanbieding

wasmachine-aanbiedingen

De condensdroger aanbieding is een speciaal soort wasdroger. Het belangrijkste kenmerk is dat het vocht in het wasgoed met een slang wordt afgevoerd naar de afvoer. In de ruimte waar de wasdroger staat wordt het dus niet vochtig, wat wel het geval is bij een gewone wasdroger. Iedereen zal begrijpen dat het meer energie kost om het wasgoed met een condensdroger te drogen dan door het op te hangen aan de waslijn. Maar door gebruik te maken van een energiezuinige condensdroger aanbieding is de energierekening aardig onder controle te houden.

De sensor in de condensdroger aanbieding

Eenvoudige wasdrogers werken met een tijdschakelaar. De droger draait voor een bepaalde periode en dan moet het wasgoed droog zijn. De apparaten in een condensdroger aanbieding zijn voorzien van een sensor. Met die sensor wordt voortdurend gemeten hoe vochtig het wasgoed nog is. Zodra de sensor detecteert dat het wasgoed droog is zal de machine stoppen met draaien. Een groot voordeel van deze methode is dat het wasgoed minder lang ronddraait in de machine. Dat wordt versterkt doordat een condensdroger met veel hogere temperaturen werkt dan een gewone wasdroger. Door die kortere droogperiode treedt er minder slijtage aan de kleding op.

wasmachine-aanbiedingen

Extra mogelijkheden bij een condensdroger aanbieding

Er zijn verschillende leveranciers van een condensdroger aanbieding en elk merk heeft zijn eigen handige opties, waaronder anti-slijtage-instellingen. Miele levert een condensdroger die aan het wasgoed een geurtje naar keuze geeft. Bosch heeft een condensdroger met anti-allergie-programma’s. Verschillende merken hebben een optie ‘startuitstel’. Dan heb je de mogelijkheid om vooraf in te stellen wanneer de droger moet starten. Door die optie kun je het wasgoed drogen op momenten waarop de stroom het goedkoopst is. Daar kun je gebruik van maken als je zelf zonnepanelen hebt en bij sommige leveranciers van elektriciteit. Die geven vooraf aan wat piek- en daluren zijn.