Met de dutch oven kan je zelfs buiten heerlijk koken!

dutch oven

Altijd al een keer buiten willen koken in de zomer? Dit kan met de dutch oven. Deze soort pan is bedoeld voor open vuur. Zo kan je lekker koken terwijl je buiten bij het kampvuur zit. Dit is bijvoorbeeld handig tijdens een BBQ. Je kan bepaald eten ook warm houden als je het in deze pan boven het vuur laten hangen. Deze pan is een gietijzeren koekenpan die zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten en veel wordt gebruikt om buiten te koken boven een open vuur. Door het gietijzeren materiaal hebben Deze pannen dikke wanden die de warmte goed vasthouden. Met deze veelzijdige pan kun je braden, smoren, braden, grillen en zelfs braden. Alles wat je je kan bedenken is eigenlijk wel mogelijk met deze handige pan. Wat het nog beter maakt, is dat het dus buiten kan. 

dutch oven

Gasfornuis gebruik

Een dutch oven is een gietijzeren koekenpan die je voor bijna alles kunt gebruiken. Dit geldt voor de bereidingswijze en warmtebron waarvoor de pan geschikt is. Gebruik de pan in de oven, grill of zelfs boven open vuur. Een braadpan zonder pootjes kan ook op het fornuis.

Schoonmaken van deze pan

Je maakt dutch oven en koekenpannen eigenlijk op dezelfde manier schoon als elke andere pan. lauw tot heet water (niet kokend), afwasmiddel en een schrobborstel of spons. Veel mensen zeggen nu dat afwasmiddel niet gebruikt kan worden, wat echt onzin is. Je wilt de pan gewoon goed schoonmaken.