Underlayment platen

elliotis pine

Klussen

Wie gaat klussen in bijvoorbeeld huis of schuur zal vaak plaat materiaal nodig hebben. Platen heb je nodig voor de vloer, de muren en voor de plafonds bijvoorbeeld.

Maar welke platen moet je nu kiezen? Er zijn zoveel materialen.

Om te beginnen, underlayment platen zijn voor bovenstaande zeer geschikt.

Underlayment platen

elliotis pine

Maar goed. Als de keuze is gemaakt voor underlayment komt het volgende vraagstuk. Welke underlayment platen moet ik meenemen bij de bouwmarkt of ophalen bij de aannemer? Er zijn namelijk meerdere soorten. Hieronder zullen we ze kort op een rijtje zetten.

elliotis pine

Om te beginnen is er de elliotis pine. Deze plaat is gemaakt van hout is Braziliaanse plantages en heeft een gunstige sterkte eigenschap. Voor de Nederlandse markt hebben ze deze platen speciaal voorzien van een tong en een groef. Dit om platen makkelijk goed aan elkaar vast te maken. Dit is ideaal bijvoorbeeld als je met deze platen een vloer wilt leggen.

Fins vuren

Als tweede type underlayment plaat willen we de Fins vuren benoemen. Deze is licht van gewicht in vergelijk met de elliotis pine. Deze plaat laat zich makkelijk bewerken. Dit type is dan wel weer wat duurder dan de elliotis.

Radiata Pine

Radiata Pine is de derde plaat die we benoemen. Deze is dankzij zijn mooie fineren geschikt voor zowel vloerplaat als binnen betimmering.

Quickfloor

De quickfloor is een plaat die valt tussen de elliotis en de radiata. Dit is wel echt een plaat met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Russisch grenen

Dan hebben we ook nog de Russisch grenen. Deze plaat is wat later op de markt gekomen. Deze plaat is ook ingedeeld in kwaliteitscategorie twee/drie en is watervast verlijmd.

Keuze maken

Zo, nu hebben we er een mooi aantal opgenoemd. Voor een goede keuze kun je jezelf altijd laten adviseren door een expert. Dit kan zijn in de bouwmarkt of via de professionele aannemer. Geef de toepassing door waarvoor je hem wilt gebruiken en de expert zal je aangeven welke plaat je het beste kunt gebruiken.