7 voor- en nadelen van vinyl op de vloer in Haarlem

7 voor- en nadelen van vinyl op de vloer in Haarlem
Waaraan voldoet een goede vloer? Dat is een belangrijke vraag om even bij stil te staan wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe vloer voor je huis of bedrijf in Haarlem. Deze moet natuurlijk praktisch zijn voor de ruimte waar je hem in laat leggen, maar mag natuurlijk ook mooi zijn, want het oog wil ook wat. Kiezen voor vinyl vloeren in Haarlem is dan ook helemaal geen gekke gedachte. In dit blog bespreken we de voor- en nadelen van vinyl.

Voordelen van vinyl

Allereerst: wat is vinyl? Vinyl is gemaakt van kunststof, PVC om precies te zijn, en is leverbaar op rol. Het grote voordeel ten opzichte van een PVC vloer is dan ook dat het in één keer kamerbreed kan worden gelegd. Maar er zijn meer voordelen. De belangrijkste zijn:
  • Levensduur van minimaal 20 jaar
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Vochtbestendig
  • Warm en zacht aan de voeten
  • Werkt geluiddempend
  • Heel veel verschillende dessins
  • Relatief goedkoop

Nadelen van vinyl

Naast alle voordelen heeft een vinyl vloer ook enkele nadelen. Zo is hij ten eerste lastig te verwijderen omdat hij aan de vloer wordt verlijmd. De vloer meeverhuizen naar uw nieuwe huis kun je dus vergeten. Een ander punt om rekening mee te houden is dat een beschadiging niet te repareren valt omdat vinyl van een rol komt en dus een zeer groot oppervlak beslaat. Ook voor een kleine beschadiging zul je dus zeer veel vinyl moeten verwijderen. Wat ook een probleem kan zijn is wanneer je een vinyl vloer van mindere kwaliteit koopt. Vooral in bouwmarkten en discounters vind je nog wel eens vinyl van lage kwaliteit van geringe dikte en een inferieure slijtlaag, waardoor je vloer niet lang meegaat. Maar dit is makkelijk te omzeilen door naar een speciaalzaak te gaan.

Prima vloer voor weinig geld

Vinyl heeft vele voordelen en is in principe geschikt voor elke ruimte waar het niet snel beschadigd raakt. Het is verkrijgbaar met vele prints en kleuren en dat maakt het een aantrekkelijke optie voor vele huizen en bedrijven in Haarlem. Heb je meer geld te besteden? Misschien is een gietvloer dan iets voor jou.