Gouden tips voor bedrijven van Freek van Gestel plaagdierbeheersing

De experts van Freek van Gestel plaagdierbeheersing hebben veel ervaring met het verwijderen van plaagdieren. Zij weten dan ook als geen ander dat ongedierte plagen een enorm probleem kunnen zijn voor bedrijfseigenaren. De plagen dragen bij aan gezondheidsproblemen van werknemers en algemeen onhygiënische werkomstandigheden. Ben jij verantwoordelijk voor een kantoorgebouw, restaurant of winkel, lees dan vooral verder. Deze gouden tips gaan een hoop problemen en kosten voorkomen.

De eerste tip van Freek van Gestel plaagdierbeheersing: Sluit toegangspunten af

Ratten passen door openingen met een diameter van vijftig eurocent, en muizen passen door openingen met de omvang van een twee eurocent munt. Als je openingen of scheuren in huis aantreft of waar je werkt, zorg er dan voor het snel te repareren. Zorg er ook voor dat de gebieden rond pijp- en ventilatieopeningen goed zijn afgedicht – dit zijn perfecte routes voor knaagdieren.

De tweede tip: Houdt water in de gaten

Er is niets dat ongedierte fijner vindt dan vocht – dus houd alle armaturen en waterbronnen in de gaten voor tekenen van ongedierte problemen. Zorg ervoor dat externe irrigatie systemen niet onnodig water op het gebouw spuiten. Zorg er ook voor dat de afvoer van regenwater goed is geregeld en dat het water altijd van het gebouw vandaan gaat.

De derde tip: Onderhoudt het landschap

Regelmatig onderhoud aan de bomen en het gras rondom jouw bedrijf is cruciaal om plaagdier problemen te voorkomen. Ongedierte is dol op lang gras, dus zorg ervoor dat het gras vaak genoeg wordt gemaaid en dat het niet overgroeit. Snijdt de boomtakken rond de woning zodat ze tegen de bebouwing aankomen. Het is bekend dat knaagdieren takken gebruiken om gebouwen van bovenaf binnen te gaan.