Alarmknop ouderen

alarmknop ouderen

Er wonen in Nederland heel veel ouderen die nog op zichzelf wonen. Niets mis mee, maar voor de familie kan dit wel veel zorgen geven. Daarom is de aanschaf van een alarmknop ouderen zeker een uitkomst. Hiermee kunnen de ouderen nog langer op zichzelf blijven wonen en de familie hoeft zich minder zorgen te maken. Dit alarm ziet eruit als een ketting en heeft een klein apparaatje waar een grote knop op zit. Zodra een persoon hier op drukt komt deze meteen in contact met de alarmcentrale. Deze zorgt ervoor dat een opgegeven persoon de melding krijgt. Dit kan een familielid zijn, maar ook een mantelzorger of de hulpdiensten kunnen ingeschakeld worden.

alarmknop ouderen

Handige hulp de alarmknop voor ouderen

Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken in en rondom een woning van een ouder persoon. Vooral vallen in huis en niet meer op kunnen staan is er één van. Met een alarm om de nek, is dit soort situaties makkelijker te verhelpen. Een ouder ligt niet meer uren en zelfs dagen onnodig op de grond te wachten tot er eindelijk iemand langs komt. Door een druk op de knop wordt er meteen de juiste hulp ingeschakeld. Er wordt meteen contact gelegd met de persoon die op de knop heeft gedrukt, door middel van een spreek-/luisterverbinding.

alarmknop ouderen

We hebben het hier wel steeds over ouderen, maar ook jongere, hulpbehoevende mensen kunnen gebruik maken van deze alarmknop. Een geweldige oplossing voor jong en oud dus.