Bomen voor in een kleinere tuin

boom-kopen

Heb jij een kleinere tuin dan gemiddeld, maar wil je toch graag één of meerdere bomen in je tuin? Dit is zeker mogelijk. Meestal denk je bij een boom aan een grote boom die je ook in het bos of in de natuur ziet staan, maar er zijn ook kleinere bomen die perfect in een kleinere tuin passen. Zo bijvoorbeeld een olijfwilg. Een olijfwilg is vaak in de vorm van een heg. Je kunt aan de zijkanten van elke tuin wel een heg plaatsen. Hiervoor hoeft je tuin niet per se groot te zijn. Dit is dan ook een van de redenen dat deze boomsoort in elke tuin past.

Langzaam groeiende krentenboom

Naast de olijfwilg kun je ook altijd nog een krentenboom meerstammig voor in je tuin nemen. Ook deze boom past prima in een wat kleinere tuin. De krentenboom groeit heel erg langzaam, waardoor deze niet ineens te groot voor je tuin is. Een meerstammige krentenboom voor in de tuin, wordt vaak in een grote plantenbak geleverd. Dit zorgt er ook weer voor dat de boom niet breder kan groeien. De plantenbak die er omheen zit stopt dit namelijk. Doordat de boom in een plantenbak komt, kun je deze ook altijd van plek verplaatsen.

Kunstbomen

Als je echt een hele kleine tuin hebt of gewoon simpelweg geen tijd hebt om een boom bij te houden, kun je ook altijd nog gaan voor kunstbomen. Deze bomen leven niet en hoeven dus ook niet onderhouden te worden. Je kunt ze neerzetten waar jij ze wilt hebben en hoeft er niks meer aan te doen. Ook hoef je niet bang te zijn dat de boom groeit en ineens niet meer in de tuin past, terwijl deze eerst wel paste. Tegenwoordig zijn er ook hele realistische kunstbomen verkrijgbaar. Op deze manier zal niemand zien dat de bomen in je tuin eigenlijk helemaal niet echt zijn.