Daklekkage repareren Arnhem

Daklekkage repareren Arnhem

Lekkage in je platte dak? Schakel snel een dakdekker in

Zoals bekend gaan platte woningdaken gemiddeld heel wat korter mee dan hellende daken. Waar een schuin dak vaak wel dertig jaar of zelfs nog langer meegaat, daar moeten platte daken het met zo’n tien à vijftien jaar doen. De kans dat er lekkages ontstaan in een plat dak is dan ook automatisch groter dan dat dit gebeurt bij een schuin dak. Mocht je op een dag een lekkage vermoeden, dan is het hoe dan ook zaak om snel deze mogelijke daklekkage repareren Arnhem. Hieronder lees je eerst waarom die snelheid geboden is. Daarna gaan we nog dieper in op waardoor lekkages eigenlijk ontstaan.

Redenen om snel actie te ondernemen

Wanneer je onder een plat dak water naar binnen ziet sijpelen of je ziet vochtplekken, dan is het raadzaam direct actie te ondernemen. Besef je namelijk dat het water al een bepaalde weg heeft afgelegd voordat het door jou wordt waargenomen zoals nu het geval is. Schade aan de constructie is dan misschien al realiteit – en deze schade kan alleen maar verergeren. De kans dat dit tot schimmelvorming gaat leiden wordt dan steeds groter. Bovendien kan het lek groter worden, waardoor water met grotere hoeveelheden tegelijk naar binnen kan komen. Een snelle reparatie moet al dit leed voorkomen.

Daklekkage repareren Arnhem

Waardoor ontstaan daklekkages eigenlijk?

Lekkages in een dak kunnen om vele redenen ontstaan. Meestal ontstaan ze doordat de dakbedekking verouderd is en daarmee aan kracht heeft ingeboet. Deze veroudering is eigenlijk niet te stoppen, al help je het wel te vertragen als je je dakbedekking uitstekend onderhoudt. Andere veelvoorkomende oorzaken voor lekkages zijn het niet goed aanbrengen van nieuwe dakbedekking of het gebruikmaken van slechte materialen. Bovendien kunnen heftige regen- en hagelbuien natuurlijk soms tot lekkages leiden.