Dit moet je weten over de populaire Thuja

Thuja

De Thuja kom je overal op de wereld tegen, inclusief Nederland. En dat is natuurlijk niet zomaar. Deze plant is uitstekend om een haag te kweken. Het blijft het hele jaar groen, en ze hebben weinig onderhoud nodig. Maar dat zijn niet eens de enige redenen waarom ze zo populair zijn. Ben je benieuwd waarom je nog meer voor deze plant zou kiezen? Lees dan vooral even verder.

Thuja

Redenen om voor deze plant te kiezen

Deze haag kom je overal tegen, en daar heeft iedereen natuurlijk zo z’n redenen voor. Ten eerste is het zo, dat deze boom erg lang kan leven. Want heb je het eenmaal gevestigd? Dan kun je er zelfs tientallen jaren van genieten. Je hoeft het zelfs vrijwel niet bij te houden. En dat is tevens een enorm voordeel van deze planten. Het is dus een plant die erg onderhoudsvriendelijk is. Maar dat niet alleen. Het is ook in veel situaties te planten. Zo kun je het in vrijwel ieder bodem planten, hoewel het altijd het beste is om het in een vochtige bodem te vestigen. Daarnaast zijn deze planten prima bestendig tegen ziekten en plagen.

Thuja

Een voordeel dat we eerder hebben aangegeven, is dat het voor veel privacy kan zorgen. En dat is wel te zien aan de hoogte dat het kan bereiken. Het kan namelijk 18 meter hoog worden, en daarmee zorg je voor een hoop privacy. Maar dat niet alleen, je bent er ook prima mee beschermd tegen wind.