Drie tips bij het snoeien van lavendel

Lavendel is natuurlijk een prachtige plant, maar veel mensen weten niet hoe je het beste voor deze plant kan zorgen of snoeien hem op de verkeerde manier. In dit artikel lees je drie tips die je kunt gebruiken bij het snoeien van je lavendel zodat je zo lang mogelijk van jouw planten kunt blijven genieten.

  1. Zorg ervoor dat je lavendel op het juiste moment snoeit

Een fout die veel mensen maken is het snoeien van lavendel op het verkeerde moment. Snoei niet wanneer er nog kans is op strenge vorst zodat je plant gezond weer terug kan groeien. Ook zul je je lavendel in het najaar nog eens moeten snoeien.

  1. Meerdere keren per jaar snoeien

Het is nodig om je lavendel meerdere keren in het jaar te snoeien. Als eerste is het nodig om na de ergste vorst te gaan snoeien. In het voorjaar dus. Dit wordt de hoofdsnoei genoemd. Als je lavendel is uitgebloeid, in het najaar, moet hij nog eens gesnoeid worden. In het najaar moeten de uitgebloeide bloemen eruit geknipt worden.

  1. Snoei niet teveel van je plant af

Om ervoor te zorgen dat je lavendel nog terug kan groeien is het nodig om er niet teveel vanaf te snoeien. Dit is een fout die veel mensen maken. Het is nodig dat er nog stukken plant in zitten. Zorg dus dat je niet helemaal tot het hout snoeit.