Lichtstraat zadeldak is een bron van daglicht

Met een lichtstraat zadeldak zorgt je op een stijlvolle manier voor meer licht in je woonkamer of kantoor. Een lichtstraat is een rij ramen, die in een plat dak of een dak met een lichte helling worden geplaatst. Het bijzondere aan de lichtstraat zadeldak is, dat er in één daklichtelement twee ruiten zitten. Die komen in het midden op een centrale steunbalk bij elkaar en lopen naar de randen van het daklichtelement licht schuin af. De naam zadeldak verwijst dus naar de vorm van het daklicht. Doordat de ramen schuin lopen kan het regenwater er gemakkelijk vanaf lopen.

Met de lichtstraat zadeldak kun je grote glazen dakoppervlakken realiseren, tot wel vier vierkante meter per daklichtelement. Wie veel licht nodig heeft kan een aantal elementen van dit type lichtstraat achter elkaar plaatsen. Net zoals alle producten van www.vlakkelichtkoepel.nl wordt ook de lichtstraat zadeldak volledig in de fabriek gemaakt. Om deze lichtstraat te bestellen hoef je alleen de maten door te geven. Omdat er veel standaardmaten beschikbaar zijn, kan een lichtstraat zadeldak snel worden gemaakt en afgeleverd. Voor het inbouwen kun je het beste een professioneel bedrijf inschakelen. Dat is een garantie dat de lichtstraat strak en waterdicht wordt gemonteerd.

Extra opties voor de lichtstraat zadeldak

De lichtstraat zadeldak heeft dezelfde kenmerken als de andere lichtkoepels van www.vlakkelichtkoepel.nl. Dat betekent dat de lichtstraat prefab afgemonteerd en compleet wordt geleverd. Alle lichtkoepels hebben een lage opbouwhoogte en ze zijn  geluidswerend, tochtdicht en waterdicht. Als extra optie heb je keuze uit verschillende typen warmte werend glas. Dat zorgt ervoor dat het binnen niet al te warm wordt. Een andere oplossing om oververhitting in het gebouw te voorkomen is een zonnewering. Dat is een scherm, dat door middel van een elektrische bediening over de lichtstraat wordt getrokken.