Populairste bloemen in de wereld

Rode rozen

Bloemen zijn overal in de wereld. Het geeft de wereld een mooie kleur en een fijne geur. In heel veel delen van de wereld is het geven van bloemen een manier om dankbaarheid te tonen of is het een cadeau die je geeft aan iemand die iets bereikt heeft. In andere delen van de wereld is het geven van bloemen romantisch en wordt het gezien als cadeau voor huwelijksjubilea en voor dates. Wil je rode rozen bestellen? Voor wat word dit dan gebruikt en welke bloemen zijn nou het meest populair? 

Betekenissen van bloemen

Zoals net beschreven zijn er in verschillende delen van de wereld verschillende doeleinden voor het geven van bloemen. Maar er zijn ook universele betekenissen voor elke bloem. Wist jij bijvoorbeeld dat de rode roos gezien word als een teken van liefde? De witte roos wordt gezien als een teken van vrede. Dit zou je kunnen herkennen aan de duif met de witte roos in zijn mond, dat is namelijk het teken van vrede internationaal. De zeldzame roze roos staat voor geluk en dankbaarheid en de oranje roos staat voor sympathie. Je kunt je dus wel bedenken dat er een hele hoop manieren zijn om alleen al een roos te geven, laat staan als je alle bloemen die je kunt geven erbij betrekt. Zo zijn bijvoorbeeld mooie paarse bloemen representatief voor waardigheid, ernst en trouw.

Bloem die het meest gebruikt wordt

Er zijn dus een hele hoop verschillende bloemen en die hebben vaak allemaal een andere betekenis. De vraag is welke bloem je geeft voor welke gelegenheid. De bloem die het meeste gebruikt wordt is de rode roos. Die staat namelijk representatief voor liefde en is dus heel populair om te geven aan jouw date, vriendin of partner. Wil je rode rozen bestellen? Dan hangt hier tegenwoordig best wel een flinke prijs aan dus doe wel genoeg sparen als je de boodschap van de bloem wilt overbrengen.