Soorten geluidsisolatie.

geluidsisolatie

Geluidsisolatie wordt steeds belangrijker vooral als je bij drukke wegen woont of als er een vliegtuig overkomt. Nieuwe gebouwde huizen hebben vaak al goede isolatie, maar huizen die al wat ouder zijn dan 15 jaar hebben dat hoog waarschijnlijk niet. Isolatie zorgt ervoor dat de kou in de winter en warmte in de zomer buiten blijft. Het zorgt er ook voor dat geluid minder snel naar binnenkomt. Dat is heel handig als je alle geluiden buiten wilt houden. 

Het isoleren moet wel goed gebeuren. Je kan bijvoorbeeld het dak goed isoleren met geluidsisolatie tegen geluid van buitenaf. Neem je vervolgens niet de muren mee, dan heb je nog steeds te maken met een geluidsprobleem. De beste en handige materialen zijn toch wel glas en steenwol geluidsisolatie platen of rollen.

Hoe werkt geluidsisolatie.

Geluid is eigenlijk niks anders dan trillende lucht. De lucht trilt in een vorm en wordt weerkaatst of geobsedeerd door oppervlaktes. Het geluid kaatst tegen objecten en de ene deel weerkaatst en het andere deel wordt geobsedeerd. Op het moment dat geluid geabsorbeerd wordt, kan het twee dingen doen. De trillende lucht gaat door het object heen en veroorzaakt geluid aan de andere kant. Of het wordt zo goed opgenomen door het object, dat er bijna geen geluid meer aan de andere kant te horen is. Geluidsisolatie materiaal dat de trillende lucht geheel of bijna geheel opnemen zijn bijvoorbeeld minerale wollen, cellulose en kurk.

Door een van deze soorten geluidsisolatie te gebruiken kunt u goed uw zolder isoleren. 

Dikke muren in uw huis functioneren ook als geluidsisolatie Een betonnen geluidsisolatie muur neemt namelijk geluid in zich op. Doordat het oppervlakte van beton poreus is kan het veel geluid opnemen. Hout daarentegen houd geen geluid tegen. Waardoor er aan de andere kant van de muur geluidsoverlast ontstaat.