Trapliften

Smienk trapliften

Wat een traplift kost hangt van verschillende factoren af. Zo speelt  het merk traplift, het type trap en van jouw specifieke wensen allemaal een rol. Daarnaast is er ook een keuze te maken in een nieuwe of een Smienk tweedehands traplift. Een traplift huren is ook nog een optie. Met de keuze voor een gebruikte tweedehands traplift kunt kun je vaak duizenden euro’s besparen. 

Smienk trapliften

Waarvoor zijn ze geschikt

Trapliften zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige trapliften zijn geschikt voor een trap die in een bocht loopt en andere trapliften kunnen alleen gebruikt worden op een rechte trap. Iedere trap is net iets anders en brengt andere obstakels met zich mee.

Het is daarom ook niet vreemd dat het plaatsen van een traplift maatwerk is. Het bepalen van de prijs voor een traplift is hierdoor niet erg eenvoudig. Het grootste gedeelte van de prijs is afhankelijk van het soort trap waar je de traplift op wilt laten plaatsen. Maar ook andere persoonlijke voorkeuren spelen mee in het bepalen van de prijs.

Toch kan er aan de hand van een aantal ‘standaard’ factoren een goede indicatie worden gemaakt van de prijs. 

Verschillende soorten

Allereerst is het van belang om duidelijk te maken dat er verschillende soorten trapliften bestaan. Er zijn drie verschillende soorten trapliften. Trapliften geschikt voor: rechte trappen, trappen met één bocht en trappen met meerdere bochten. Logischerwijs is de meest eenvoudige optie (een rechte trap) ook meteen de meest goedkope oplossing. Vervolgens volgt de traplift die geschikt is voor trappen met een enkele bocht en tot slot is de meest dure optie een traplift die geschikt is voor een trap met meerdere bochten.