Wanneer is jouw airco aan reparatie toe?

Je zult het wel heel snel merken als jouw airco aan reparatie toe is, De airco die laat het namelijk al best snel merken. De symptomen van  een kapotte airco compressor kunnen bijvoorbeeld zijn dat de koppeling van de compressor vastzit. De auto airco die begint langzamerhand het ook niet meer te doen, er kan ook voorkomen dat er uit de airco vloeistof lekt. En een ook wel veelvoorkomend probleem is dat de compressor van de airco veel lawaai begint te maken. Als jouw airco aan een airco reparatie toe is kan je er nog wel mee rijden want veel motorschade zou het niet opleveren, want de pomp wordt aangedreven door de multiriem. Er kan natuurlijk wel schade ontstaan aan de multiriem als er een pech situatie voorvalt dit kan ervoor zorgen dat de dynamo dan niet meer wordt aangedreven. 

als je problemen hebt met een vastgelopen aircopomp kan je er dan ook mee rijden? in principe wel de pomp die zou eventueel achterwege gelaten kunnen worden door er een andere riem voor in de plaats te zetten. Dit heeft in principe geen verdere gevolgen, je rijdt dan feitelijk gezien met een auto zonder werkende airco maar is verder geen probleem.

Kan ik zelf me airco repareren?

een airco repareren je zou vast denken easy zou vast niet zo moeilijk zijn deze vraag wordt wel eens gesteld, maar een airco is een veel ingewikkelder systeem en het is helemaal niet zo makkelijk als je denkt. Zonder goede kennis van verschillende compressors, oliën het koudemiddel en andere onderdelen is het lastig om het zelf te doen er moet dan zeker een specialist voor worden ingeschakeld. Jouw airco was al aan airco reparatie toe maar door middel van het zelf knutselen aan de airco kan dit voor meer schade opleveren.