Wat is kokedama en is het iets voor jou?

Kokedama

De term kokedama horen we steeds vaker terugkomen als het gaat om interieur en decoratie. Je weet wellicht dat het iets met planten te maken heeft, maar wat is het nu precies? Dat ontdek je hier.

Kokedama

Over kokedama

Wie een eigen zwevende binnentuin wil, doet er goed aan uitvoerig de opties te bekijken. Een kamer vol zwevende planten die veel onderhoud nodig hebben lijkt leuk – het zijn immers vaak prachtige planten – maar het kost je ontzettend veel tijd. Dat is zonde en niemand heeft zin om zoveel tijd ermee bezig te zijn, zeker niet op een kantoor. Want ook in een kantoor wil je graag veel groen. Het is immers goed voor de concentratie en luchtzuiverheid. Op een kantoor gaat er alleen niemand voor zorgen dus dan is een onderhoudsvrije binnentuin een veel beter idee. En dat is precies wat kokedama is: een uit Japan overgewaaid kunstje met planten. Een bol omhuld met mos waar een plant weer in groeit. Deze kun je overal ophangen en je hoeft er amper naar om te kijken. Er zijn verschillende soorten, maten en natuurlijk kleuren beschikbaar.

De kleuren

De verschillende soorten mos verschillen met name in kleur en dichtheid van de plant zelf. Mos kan heel licht groen zijn maar ook zeer donker en alles ertussenin. Het is dus goed om na te denken over wat het beste zal staan bij jouw kantoor of woonruimte. 

Speelse inrichting

Door meerdere van die bollen met mos of kokedama te combineren, zorg je voor een bijzondere zwevende binnentuin. Je hoeft er alleen maar van te genieten en verder niets te doen. Doordat het mos op een bepaalde manier is geprepareerd heeft de kokedama geen onderhoud of daglicht nodig. Ze zijn dus geschikt voor elke kamer en ook voor iedereen die geen groene vingers heeft.