Belangrijke interieur elementen.

Ontwerpelementen zijn volgens ons bij Julia living ontworpen om je te helpen bij het balanceren van een interieur, zodat de afgewerkte look zowel esthetisch als functioneel is. Julia Living is van mening dat Design een wetenschap is, net als een kunst. Door elk van de elementen in elk ontwerp aan te pakken, kunnen de beste eigenschappen van een kamer worden verbeterd, eventuele gebreken worden gecompenseerd en een interieur worden gecreëerd dat voldoet aan het oog, de tastzin en zijn praktische rol vervult.

Lijn

Zowel de structurele kenmerken als de inrichting van de kamer kunnen lijnen creëren die het gevoel van de ruimte diepgaand beïnvloeden, en ze kunnen ook worden gebruikt om de aandacht op een centraal punt te vestigen. Ze kunnen niet alleen horizontaal en verticaal zijn, maar ook dynamisch.

Horizontale lijnen, zoals die van tafels, geven een gevoel van stabiliteit in een interieur. Ze kunnen een kamer ook breder laten aanvoelen. De verticale lijnen van de kamer zijn afkomstig van elementen zoals ramen en deuren of misschien een hoge open haard. Ze worden gewaardeerd omdat ze een gevoel van vrijheid geven en kunnen een kamer groter doen lijken. Het kiezen van een hoog meubelstuk kan bijvoorbeeld het oog naar boven leiden en de kamer visueel verhogen. In elk schema is een balans tussen horizontale en verticale lijnen essentieel. Dynamische lijnen zoals diagonalen, zigzaglijnen en rondingen kunnen afkomstig zijn van een functie zoals een trap, maar kunnen ook worden gemaakt met diagonaal gelegd tegels. Ze springen in het oog en ze injecteren een schema met energie.

Patroon

Een patroon is de opzettelijke herhaling van vormen, lijnen of andere ontwerpelementen. Patronen verschijnen meestal op behang of stoffen, maar kunnen overal in huis verschijnen, zelfs bij gebruik van licht of andere ontwerpelementen. Hoewel patronen leven en beweging aan een ruimte kunnen toevoegen, kunnen te veel botsende patronen er chaotisch uitzien, dus ga voorzichtig te werk bij het kiezen van je favoriete prints.

Textuur

Niet te verwarren met patroon, textuur is de manier waarop een object aanvoelt. Dit kan betekenen hoe het object letterlijk aanvoelt, of het gevoel dat het geeft wanneer je het object gewoon observeert. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat een oppervlak er ‘verweerd’ of ‘vintage’ uitziet zonder het echt aan te raken, dankzij het creatieve gebruik van textuur. Bij Julia Living weten we dat een zorgvuldige afweging van de textuur vooral belangrijk is in delen van het huis die je vaak bezoekt, zoals jouw vloerbedekking. Bij Julia Living kan er bijvoorbeeld geholpen worden om vloeren te vinden met de perfecte, comfortabele textuur om elke dag goed te beginnen.