Benodigdheden houten paal in de grond slaan

Met een paalstamper is het veel gemakkelijker om houten palen de grond in te slaan. Hier volgen verdere instructies over hoe u een houten paal de grond in slaat voor hekwerk. Allereerst heeft een draad, handgrondboor, rolmaat, een stift voor aanwijzingen, lange lat, houthamer, paalstamper, leeg conservenblik en een schep nodig om uw werkzaamheden te kunnen realiseren.  Je begint met het uitzetten van de lijn, daarna de begin, de hoek, en de eindpalen en span langs een met het draad. Vervolgens dient u gaten te boren langs de lijn op de gewenste afstand. Mocht het zo zijn dat u geen boor heeft dan kunt u gat graven met een schep, let op het eindresultaat kan minder stabiel worden. Voor een goed resultaat, dient u minimaal een derde van de paal de grond in te slaan. De laatste 10 centimeter met een hamer.

Houten paal in de grond slaan

Indien u alle bovengenoemde instructies heeft opgevolgd, kunt u de paal plaatsen. Begin met het plaatsen van de paal met de rechte kant naar de uitgezette lijn toe. Vervolgens slaat u met een houthamer de paal tot de laatste 10 tot 20 centimeter in de grond. Let op met een palenstamper gaat dit veel makkelijker! Zodra de paal de gewenste diepte bereikt heeft, kunt u het gat gaan vullen. Gebruik hiervoor een lange bezemsteel eventueel.

Voordelen palenrammer

Een palenstamper gebruiken heeft absoluut meerdere voordelen. Ten eerste kan een palenstamper ervoor zorgen dat je op een eenvoudige en minder belastende wijze een paal de grond in krijgt. De palenstamper is zelfstandig en doet voor een groot deel het werk, je hoeft je eigen kracht ier niet voor te gebruiken. Daarnaast zijn palenstampers erg makkelijk aan te sluiten op een paal, het soort paal maakt hier niet uit. Het gewicht van de palenstampers werkt in je voordeel. Doordat het een laag gewicht heeft kun je er overal met de hand mee naar toe. De palenstamper is dus op elk gewenst moment bedienbaar.