Een landschapsarchitect voor een creatieve natuurindeling

Natuur opnieuw vormgeven is een kwestie van creativiteit en de juiste inzichten. Voor de juiste inzichten kun je het beste een landschapsarchitect inhuren. Deze landschapsarchitect kan namelijk niet alleen jouw landschap optimaal vormgeven, maar houdt hierbij ook rekening met alle wet- en regelgevingen die er gelden. Bij BTL Advies kun je terecht voor zo’n architect. 

Belangen van partijen in acht genomen 

Wanneer er een landschap ontworpen moet worden, dan moeten er met veel partijen rekening worden gehouden. Denk hierbij aan de omwonenden, gebruikers en belanghebbende partijen. Het is daarom van belang dat een landschapsarchitect overal rekening mee houdt en aan de hand van zijn ideeën tot een uniek ontwerp kan komen. Er moet dus te allen tijde een balans worden gevonden tussen natuurlijke processen en menselijk gebruik. 

Een landschapsarchitect doet meer dan alleen ontwerpen 

Een landschapsarchitect kijkt daarom altijd naar de geschiedenis van de bodem, de bestaande patronen en het gebruik van het landschap. Met de kennis en expertise van systemen kan een landschapsarchitect met plannen voor natuurontwikkeling komen. Uiteraard hoort hier ook de beplanting bij. Iedere boom of struik heeft namelijk een eigen plek, waarbij rekening moet gehouden met de groei van deze boom en aan de seizoensbeleving. 

Rekening houden met veranderende eisen  

Wanneer de landschapsarchitect al deze dingen samenvoegt, dan ontstaat er een aantrekkelijke woon- en werkomgeving. Dit is niet alleen het landschap, maar ook het inpassen van infrastructuur en de beleving vanaf de wegen. Het is daarom van belang dat het een duurzaam ontwerp is, dat ook op langere termijn zijn kracht behoudt en hoe het groen waarde toevoegt aan een stad of landschap. Daarom houdt BTL Advies rekening met de veranderende eisen van de maatschappij door middel van het gebruik van materiaal en details.