Een tuin meer kleur geven? Dat lukt met een glansmispel zeker!

Glansmispel

Ben je van mening dat jouw tuin wel wat opsmuk kan gebruiken, in die zin dat het momenteel wat eentonig gekleurd is? Dan is de kans groot dat een glansmispel precies is wat je tuin nodig heeft. Glasmispels staan namelijk bekend om hun roodkleurige bladeren, soms tot felrood aan toe. Verder zijn glansmispels flexibel inzetbaar, want je kunt ze even goed als ‘losse’ planten plaatsen als dat je er een haag van maakt. Wat deze bijzondere plant nog meer te bieden heeft valt hieronder te lezen.

Glansmispel

Voordelen glansmispels in je tuin

Akkoord, een glansmispel dient goed verzorgd te worden, zeker bij extreme weersomstandigheden zoals langdurige droogte of excessieve regenval. Verder kunnen glansmispels besjes afgeven, die je uiteraard niet moet eten, maar waarvan je ook moet toezien dat je huisdieren dat niet doen. Maar los hiervan hebben glansmispels louter voordelen, te weten:

• De rode bladeren zijn bij vlagen onweerstaanbaar mooi.

• Het is een bladhoudende plant. Ook in de winter heb je dus wat kleur in je tuin! Gebruik je de glansmispel als haag, dan profiteer je altijd van zichtdichtheid.

• De glansmispel groeit rap, dus de zo gewenste kleurenpracht (of die haag die je zo graag wilde) is snel te realiseren.

Glansmispel

• Snoeien hoeft jaarlijks maar één of twee keer. Je kunt zo ver terugsnoeien als je zelf wilt.

• Glansmispels doen het ook goed in stedelijke gebieden met een minder goede luchtkwaliteit.• Een glansmispel fungeert als bodembedekker, waardoor onkruid bij deze plant niet of nauwelijks kan ontstaan.