Goed beveiligd huis goedkoper te verzekeren

We komen er niet onderuit om jaarlijks of maandelijks te betalen voor diverse verzekeringen betreffende onze woonomgeving. Als eigenaar van een woning bent u in Nederland verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Een inboedelverzekering is niet verplicht maar wordt zeer zeker aangeraden. Gelukkig kunnen we de premie voor deze woonverzekeringen flink beïnvloeden door het beveiligen van de woning. Een goed beveiligd huis is immers geen aantrekkelijk doelwit voor criminelen die het gemunt hebben op uw spullen binnenshuis en daarmee vaak schade veroorzaken aan het huis zelf.

Wat verzekert de opstalverzekering?

Huiseigenaren zijn verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Heel logisch eigenlijk, want het huis is vaak onderpand van een afgesloten lening. De opstalverzekering vergoedt schade aan het huis en alles wat daaraan vastzit. Een gelijmde parketvloer behoort dus ook tot de opstalverzekering evenals de keuken. Het huis is daarmee verzekerd tegen schade waar u zelf niets aan kunt doen. Denk aan brandschade en waterschade. Ook braakschade door criminelen die geprobeerd hebben het huis binnen te komen is verzekerd. Vereiste is wel dat er een aangifte wordt gedaan bij de politie.

Inboedelverzekering voor uw huisraad en waardevolle spullen

Naast de opstalverzekering is het raadzaam ook ook een inboedelverzekering af te sluiten. Hiermee zijn alle spullen die ‘los’ in uw huis staan verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan de meubels, uw stereo apparatuur, computers en andere elektrische apparaten. In de meeste huizen is heel wat apparatuur aanwezig die aantrekkelijk is voor inbrekers.

Premie besparen door beveiliging van de woning

Premie besparen kan door uw huis goed te beveiligen, zowel binnen als buiten. Dat kan door het aanbrengen van sensorlampen die automatisch gaan branden bij beweging en het aanbrengen van goed hang en sluitwerk op deuren en ramen. Liefst met een politiekeurmerk. Op deze manier zullen potentiële inbrekers uw huis graag overslaan. Inbrekers houden niet van licht en willen snel en eenvoudig uw huis binnen kunnen komen. Goede sloten die u nog kunt aanvullen met een alarmsysteem voor het huis zorgt ervoor dat u prima beveiligd bent tegen inbraak. De verzekering loopt dus minder risico dat zij schade moeten betalen door inbraak in uw woning, wat de premiehoogte gunstig beïnvloedt.

Voorwaarden belangrijk punt van verschil tussen verzekeraars

In Nederland kennen we diverse verzekeraars die elk hun eigen voorwaarden hebben bij afgesloten verzekeringen. Het is daarom zeker aan te raden om de diverse verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Via de site Overstappen.nl kunt u eenvoudig online de beste verzekeraar zelf uitkiezen.