Kunstgras steeds normaler binnen tuinen

Voorheen was het gebruik van kunstgras voor veel woningbezitters geen optie. Zij kozen voor echt gras, wat zachter en natuurlijker was! Tegenwoordig is het gebruik van kunstgras steeds normaler. Dit komt onder meer door het feit, dat kunstgras een steeds realistischere look heeft gekregen. Kijk bijvoorbeeld naar de kleur van kwalitatief goed kunstgras, welke nauwelijks nog van de kleur van echt gras valt te onderscheiden. Daarbij is ook de dichtheid van het kunstgras verbeterd. Dit maakt dat de onderkant van het kunstgrasveld minder duidelijk zichtbaar is.

Aan het gebruik van kunstgras in de tuin zitten verschillende interessante voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat dit type gras onderhoudsarm is. Zeker in vergelijking met echt gras, wat in de zomermaanden eens per twee of drie weken gemaaid moet worden. Daarbij zal er op hete dagen kostbaar drinkwater over het gras gesproeid moeten worden, om dit in leven te kunnen houden. Bij kunstgras is dit logischerwijs niet noodzakelijk.

Met kunstgras kies je voor een milieuvriendelijke oplossing

Het klinkt wellicht wat gek, als we stellen dat kunstgras milieuvriendelijk is. De productie van kunstgras is dat immers niet direct! Bedenk je echter dat je voor het onderhouden van een gazon met echt gras heel wat pesticiden en meststoffen nodig hebt. Dergelijke stoffen zijn voor het onderhouden van kunstgras niet noodzakelijk. Dit maakt kunstgras tot een milieuvriendelijke oplossing voor je tuin.

Tip: kijk ook eens naar mogelijkheden om kunstgras op je balkon of bijvoorbeeld op je dakterras te gebruiken! Hier vormt het kunstgras een mooi speelveld voor de kinderen.