Potgrond

Dit wordt samengesteld uit turfstrooisel en tuinturf. Hieraan wordt kunststofmest en ook andere stoffen, zoals leem of klei toegevoegd. Behalve deze soort zijn er ook andere soorten hiervan beschikbaar. Deze zijn op basis van kokos of cacaoafval samengesteld. Je hebt verschillende soorten hiervan. Ieder soort heeft een eigen samenstelling en structuur. Het is licht van gewicht, anders dan tuinaarde. Vroeger werd dit gebruikt in de groenteteelt onder glas. Nu is het vervangen door steenwol. Potgrond wordt gebruikt voor het oppotten van bloemen en planten. Dit kan je niet alleen gebruiken voor de planten in je tuin, maar ook voor de planten die je in potten en bakken kweekt. Het is de basis voor de groei van gezonde planten.

Soorten

Gebruik je potgrond voor je planten, dan moet je na ongeveer 2 maanden plantenvoeding gebruiken. Er is ook meststof in toegevoegd. Als je deze grond gebruikt, is plantenvoeding niet nodig. Kijk op de verpakking voor informatie. Je hebt ook de universele potgrond. Deze is geschikt voor alle soorten planten. Voor het planten van jonge plantjes en kiemend zaad is zaai-en stekgrond geschikt. Dit omdat deze grond precies de hoeveelheid voedingsstoffen bevat die jonge plantjes nodig hebben. Een belangrijk bestanddeel hiervan is zand, omdat zand luchtig en waterdoorlatend is.

Gebruik

Grond dat al gebruikt is, kan je in de tuin strooien tussen de planten. Je moet het even losmaken met een spitvork als het doorworteld is. Wil je potgrond kopen, dan is het belangrijk wat voor soort planten je hebt. Voor de meeste planten is de universele grond aan te raden. Dit is ook de meest verkochte potgrond. Er bestaat ook biologische potgrond. Deze grond bevat geen chemische of andere onnatuurlijke toevoegingen. Het voldoet aan kwaliteit en bestaat uit duurzame stoffen, zoals turfsoorten, kalk en biologische meststoffen. Dit kan je kopen in zakken, big bag of los .