Alarmsysteem van Jablotron

Steeds vaker zien we de Jablotron alarmsystemen op de markt verschijnen. Waaruit bestaat zo’n systeem precies en wat zijn de voordelen? Wij zochten het uit en schreven onze bevindingen in deze blog. Lees dus snel verder.

Alarmering

De hedendaagse technologie maakt het mogelijk dat vele componenten als een alarmsysteem functioneert. Dat maakt de beveiliging van je eigendommen beter en gemakkelijker. Een goed alarmeringssysteem kan je veel geld besparen en ook levens, zoals we later zullen zien. Hoewel er ook Jablotron alarmsystemen zijn voor bedrijven, blijven we in dit artikel dicht bij huis, namelijk je woning en je auto. Aan de orde komen alarmsystemen voor huizen en appartementen, beveiliging en bewaking van voertuigen, een ademhalingsmonitor, en een intelligent bedieningssysteem. We kunnen hier niet uitgebreid ingaan op de diverse componenten.

Intelligent bedieningssysteem

Er zijn vier mogelijkheden om een Jablotron alarmsystemen te bedienen, namelijk met een app voor een smartphone, een bedieningspaneel, een webapplicatie die met een webbrowser is te gebruiken en een sleutelhanger met afstandsbediening. Met die componenten kan het hele systeem worden bediend en worden (alarm)meldingen centraal ontvangen.

Alarmsystemen voor huizen en appartementen

Om de bediening te vereenvoudigen kan een woning worden opgedeeld in segmenten. Door te schakelen tussen de segmenten kan de hele woning in de gaten worden gehouden. Onder meer de volgende componenten kunnen worden onderscheiden:

  • Een centraal besturingsapparaat
  • Componenten voor draadloze communicatie
  • Detectoren
  • Sirenes
  • Camera’s
  • Indicatoren
  • Relais

We geven een korte uitleg over relais. Dat is een elektronische schakelaar. Met een laag voltage kan je een relatief grote elektrische stroom aan- en uitschakelen. Je kunt ze in allerlei apparaten inbouwen om die te kunnen activeren. Bijvoorbeeld wil je dat in bepaalde gevallen een deur automatisch wordt gesloten.

Beveiliging en bewaking van voertuigen

Onder beveiliging en bewaking van voertuigen vallen onder meer de volgende componenten:

  • GSM/GPS-autoalarmen
  • Detectoren
  • Sirenes

De GSM/GPS-autoalarmen omvatten een zogenoemd Geofence functie, die registreert als je auto een bepaald gebied verlaat. Detectoren kunnen niet alleen worden ingebouwd in voertuigen, maar er zijn ook detectoren die bewegingen rondom de auto detectoren als de auto in de garage staat.

Ademhalingsmonitor

De ademhalingsmonitor geeft een visueel en akoestische alarm af, als de baby gedurende meer dan 20 seconden niet beweegt of de ademhalingsfrequentie zakt tot onder de 8 keer per minuut. Deze monitor is ter voorkoming van wiegendood en andere stoornissen die het leven van een baby kunnen bedreigen.