Wat is een codeslot?

codeslot

Een codeslot is erg handig om je bedrijf, huis, of appartement mee te beveiligen, want een codeslot is erg gemakkelijk te gebruiken. En is moeilijk om hierbinnen te komen zonder de code van het slot te weten. Als je een codeslot gebruikt voor bijvoorbeeld een bedrijvenpand dan is dat erg handig en heeft dat veel voordelen. Dit is omdat als je een normaal slot hebt moet iedereen van het bedrijf een aparte sleutel hebben en als je een codeslot hebt dan kan iedereen gebruik maken van dezelfde code. Een codeslot geeft de personen in het huis of bedrijf een veilig gevoel en zorgt ervoor dat er geen onbevoegden kunnen binnenkomen.

Wat kun je met een codeslot?

Een codeslot is natuurlijk niet alleen handiger en veiliger dan een normaal slot, maar het is ook nog eens gemakkelijker. Dit is omdat het altijd toegankelijk is en je hebt verder geen sleutel nodig dus hoef je er niet meer op te letten of je een sleutel bent vergeten. Want zelfs zonder sleutel kun je binnenkomen het enige wat je nodig hebt is de code van het codeslot. Je hebt verschillende soorten systemen van een codeslot je hebt een codeslot waar je alleen een code voor nodig hebt maar je hebt ook een codeslot systeem waar je nog een pasje voor nodig hebt dit is voor extra veiligheid

Hoe werkt een codeslot?

Een codeslot werkt erg gemakkelijk je moet zelf een code verzinnen die voor jouw gemakkelijk te onthouden is. Als je die code hebt verzonnen en zeker weet dat je die niet zomaar vergeet dan kun je de codeslot instellen en jouw verzonnen code instellen zodat je met een code jouw deur binnen kunt komen zonder sleutel. En als je een ander systeem hebt dus het codeslot met een pasje erbij voor extra veiligheid. Dan werkt het precies hetzelfde als het normale codeslot, maar dan alleen moet je voordat je een code invoert op het codeslot een pasje voor het systeem houden en nadat je dat hebt gedaan kun je de code invoeren zodat je jouw huis kan binnenkomen. Maar je hebt ook nog een codeslot met vingerscan dit is de best beveiligde, omdat je niet alleen kan binnenkomen met een code maar je moet ook nog je vinger laten scannen voordat je binnen kan komen. 

Vergroot jouw veiligheid met een codeslot

Een codeslot is bedoeld voor extra veiligheid en is vooral bedoeld voor bedrijfspanden dit is zodat niet elke medewerker een sleutel nodig heeft maar alleen de code van het codeslot. En op deze manier zorg je ervoor dat niet iedereen zomaar kan binnenkomen, maar alleen als iemand de code heeft van het slot. Wat maakt een codeslot nou veiliger dan een normaal slot:

  • Je hebt geen sleutel nodig dus je kan altijd binnenkomen met de code
  • Onbevoegden kunnen niet zomaar binnenkomen
  • Niet iedereen heeft een sleutel nodig maar alleen een code

Dit waren de meeste belangrijke reden dat een codeslot veiliger is dan een normaal slot. Dus waarom zou je nog een normaal slot gebruiken je kan veel beter een codeslot gebruiken voor jouw veiligheid.